Kies voor de zorg! Solliciteer naar de BBL-opleiding tot Verzorgende IG bij Icare.

12-12-2018 0 reacties

Start opleiding februari 2019. Duur: 6 maanden met behoud van uitkering. De opleiding vindt plaats in Meppel. Ze zoeken 15 nieuwe medewerkers rondom Meppel / Hoogeveen.

Opleiding: MBO niveau 2
Regio: Drenthe
Soort contract: Leerarbeidsovereenkomst BBL
Aantal uren: 18 tot 32 uur
Sluitingsdatum: 03-01-2019
Locatie: Meppel

 

Bedrijfsinformatie
Dagelijks verplegen en verzorgen we bij Icare tienduizenden mensen van jong tot oud. Met onze hulp kunnen mensen zelfstandig thuis blijven wonen of zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in onze kleinschalige woonvoorzieningen. Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken! Kies voor de zorg en solliciteer naar een BBL- opleidingstraject tot Verzorgende IG bij Icare!

De opleiding
De opleiding wordt verzorgd door het Drenthe College in Meppel en duurt 2 jaar. Je begint met een basisperiode van een half jaar. Je loopt dan 16 uur per week mee in de wijk met een gediplomeerd collega. Dit doe je met de handen op de rug, dit betekent dat je alleen kijkt. Daarnaast ga je 16 uur per week naar school. Na de basisperiode krijg je een leerarbeidsovereenkomst. Je gaat dan zelfstandig werken in de wijk. Dit combineer je met 1 dag per week les op school. Deze BBL-opleiding tot verzorgende IG start op 11 februari 2019.

De functie
Als verzorgende-IG staat centraal dat je elke cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je draagt bij aan het opstellen van een zorgplan en het uitvoeren hiervan. In het zorgplan staat bijvoorbeeld welke medicijnen de cliënt nodig heeft, op welke wijze je de cliënt bij de persoonlijke verzorging ondersteunt en hoe je zorgt dat een cliënt zelfredzaam blijft.
Daarnaast voer je als verzorgende-IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van katheters. Het geven van persoonlijke zorg en aandacht aan cliënten is erg belangrijk en waardevol.

Je inbreng
De voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze opleiding is dat je minimaal een opleiding MBO niveau 2 hebt afgerond. Ook met een Vmbo (TL, KB) of Havo diploma kun je in aanmerking komen voor dit leerwerktraject. Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs en heb je bij voorkeur de beschikking over het gebruik van een auto. Zorgervaring is niet nodig, wel de passie en energie om een overstap te maken naar een mooi vak als Verzorgende IG.

Ons aanbod
Bij Icare ga je leren van gemotiveerde collega’s en werken in een prettige werkomgeving. Tijdens de basisperiode ontvang je nog geen salaris, maar kun je eventueel wel je uitkering behouden of gebruik maken van de zakgeldregeling. Na het succesvol afronden van de basisperiode (de 1e 6 maanden) krijg je een leerarbeidsovereenkomst (beroepspraktijkleren) voor 1 ½ jaar van minimaal 16 uur per week. Vanaf dan krijg je een salaris. Na het succesvol afronden van deze opleiding kunnen we je een contract bieden rond de 24 uur per week.

Werkgebied
Je komt te werken in het rayon Zuidwest Drenthe. Hieronder vallen de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Staphorst en Westerveld.

Pak je kans
Dus heb je een affiniteit met de zorg, liefde voor mensen en wil je van betekenis zijn voor anderen? Aarzel dan niet en schrijf een motivatiebrief met CV. Vermeld hier ook in of je in het bezit bent van een rijbewijs. Solliciteren kan tot uiterlijk 3 januari 2019. We nodigen je ook van harte uit om te solliciteren wanneer je een uitkering hebt. Wij staan in contact met het UWV en de gemeente over eventuele mogelijkheden.

Sollicitatieformulier

Na een eerste selectie kun je worden uitgenodigd voor de introductiebijeenkomst op 10 januari 2019 waarin wij gaan vertellen hoe de opleiding eruit ziet en wat we van jou verwachten. De selectieprocedure bestaat verder uit een sollicitatiegesprek en een capaciteitentest.

 

0  reacties