Nieuwsbrief december 2023

Bekijk de webversie

 Nieuwsbrief december 2023

Chéry Wortelboer: 'Beoordeel mensen op wat ze wel kunnen'
Bij een vacature heb je, als ondernemer, een hoop wensen. Ideale situatie is de perfecte leeftijd, de perfecte opleiding en genoeg ervaring... of niet? Wat als je die wensen eens ander bekijkt en je afvraagt welk persoon in jouw bedrijf zou passen? Is dat niet veel belangrijker?

Hoe WSP Drenthe kan helpen bij deze uitdaging vertellen negen ambassadeurs.

Eén van hen is Chéry Wortelboer, directeur van Nijmeijer Koelt.

Lees hier het verhaal van Chéry
Gewoon DOEN!

De snelle groei in het verduurzamen van woningen vraagt om meer monteurs en installateurs. Ook Eric van den Broek van EcotecWorld in Coevorden was op zoek naar zonnepanelenmonteurs.

Tijdens een kleinschalige banenbeurs voor Oekraïense vluchtelingen kwam hij in contact met Taras, Valerii en Dmitro.

In sommige situaties is de taal best een uitdaging. Het aannemen van de Oekraïnse Olena die goed Engels spreekt, is een slimme zet.
 

Lees hier het verhaal van Ecotec
Meld je aan voor de training HARRIE Helpt Statushouders!
11 januari en 8 februari
‘Een Harrie’ is de ideale collega op de werkvloer voor een medewerker met een andere culturele achtergrond en/of taalbarrière.

Heb jij een medewerker met een andere culturele achtergrond in dienst en wil jij (of een collega) leren hoe je die collega goed kunt ondersteunen?

Meld je dan aan voor de HARRIE Helpt Statushouders training op 11 januari en 8 februari van 10.00 tot 16.00 uur. 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden
Regio in Beeld 2023 | Personeel vinden blijft een uitdaging in Drenthe

In 2023 groeide het aantal banen in Drenthe nog, maar in 2024 maakt de groei plaats voor banenkrimp. Dat blijkt uit een analyse van UWV.

Regio in Beeld geeft meer inzicht in wat er speelt op de regionale arbeidsmarkt. Van banen en vacatures, werkzoekenden en onbenut talent, huidige en toekomstige personeelstekorten, tot uitdagingen en oplossingen. Met dit jaar extra aandacht voor (mismatch in) onderwijs, bevolkingsgroei, pendel en belemmeringen om te werken.


Lees verder op wspdrenthe.nl
HARRIE Helpt Trainingen in 2024

Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking, andere culturele achtergrond en/of taalbarrière goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Daarom is de 'HARRIE Helpt Training' ontwikkeld.

In 2024 organiseren we zowel de reguliere training als de statushouders training die door CNV-Jongeren wordt verzorgd.

Wil jij de ideale collega op de werkvloer worden? 

Klik hier voor meer informatie en de data van alle trainingen

Conferentie 'Iedereen doet mee' meer dan geslaagd!

Zo'n 200 professionals die met en/of voor jongeren werken ontmoetten elkaar op 23 november tijdens de conferentie 'Iedereen doet mee'.  

De conferentie was een eerste activiteit vanuit de gezamenlijke werkagenda 'Iedereen doet mee' om elkaar te inspireren, motiveren en te delen wat er allemaal al gebeurt en goed gaat in onze regio. 

Immers, samen staan we sterker en samen kunnen we ervoor zorgen dat er geen jongeren meer tussen wal en schip vallen.


Lees verder op wspdrenthe.nl
Kennismaken met Hilde Wielink

Hilde Wielink werkt als accountmanager bij leer-werkbedrijf Stark in Hoogeveen. Zij zet zich dagelijks in om de productieplanning van Sark te vullen om te zorgen dat de 250 medewerkers verschillende werkzaamheden kunnen doen. 

Ook proberen ze met verschillende activiteiten medewerkers te motiveren om eens buiten de deuren van Stark te kijken. Wat het doet met medewerkers om via een detachering aan het werk te zijn vertellen ze in het filmpje 'Talent in beeld'. 

Klik hier om te lezen hoe een gemiddelde werkdag van Hilde er uit ziet en om het filmpje Talent in beeld te bekijken

WerkgeversServicepunt Drenthe wenst je fijne feestdagen
en een ondernemend nieuwjaar!
Bedankt voor je betrokken werkgeverschap. We hopen dat we je ook in 2023 weer mogen helpen met het vinden van de best passende medewerkers. 
Agenda
11 januari en 8 februari
9 april en 8 mei
> HARRIE Helpt Statushouder Training
> HARRIE Helpt Trainng - regulier

WerkgeversServicepunt Drenthe
info@wspdrenthe.nl  |  www.wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing