Nieuwsbrief juli 2023

Bekijk de webversie

 Nieuwsbrief juli 2023

Marja Kerssies: 'Als werkgever moeten we omdenken'
Bij een vacature heb je, als ondernemer, een hoop wensen. Ideale situatie is de perfecte leeftijd, de perfecte opleiding en genoeg ervaring... of niet? Wat als je die wensen eens ander bekijkt en je afvraagt welk persoon in jouw bedrijf zou passen? Is dat niet veel belangrijker?

Hoe WSP Drenthe kan helpen bij deze uitdaging vertellen negen ambassadeurs.

Eén van hen is Marja Kerssies, Consulent Werving & Selectie bij Beter Thuis Wonen.

Lees hier het verhaal van Marja
Noteer alvast! Werkgeversdag 2023
Anders kijken anders doen | Onze Regio in Beeld

Ook dit jaar organiseren we een Werkgeversdag met sprekers, worshops en voldoende mogelijkheden om te netwerken. De uitnodiging met het programma en de mogelijheid om aan te melden versturen we in september. Wie er in elk geval als spreker op het programma staat is Björn Kuipers. Wil jij zijn verhaal niet missen? Noteer de datum dan alvast in je agenda!


Donderdag 12 oktober van 09.00 tot 13.00 uur
Kinepolis in Emmen

 

Björn Kuipers

Voormalig voetbalscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers was Nederlands beste scheidsrechter. Björn Kuipers neemt je mee langs de vedettes, de arena’s en (krachten)velden. Hij vertelt over communicatie, presteren onder druk (‘maximale prestaties kun je leveren door fysiek maar vooral ook mentaal fit te zijn’), omgaan met tegenslagen (‘je kunt negentig minuten de pannen van dak fluiten en één moment mis zitten, dat maakt het vak van arbiter zijn soms ondankbaar’) en het leiden van een team (‘je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen’).

‘Je moet als leidinggevende zelf ook coachbaar zijn, maar moet, om het maximale te bereiken, ook durven impopulaire maatregelen te nemen.’

Björns presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Daarnaast legt hij de perfecte link tussen het ondernemen en de topsport, met voorbeelden uit de praktijk van zijn eigen supermarkt.
Nieuwe plek, oude passie

Via een flinke omweg kwam Mazen Jabri terug bij zijn oude vakgebied. Vol passie en enthousiasme werkt hij in een nieuwe omgeving met voor hem bekende technieken.
 

Jaren geleden was Mazen eigenaar van een goedlopende witgoedzaak in Syrië. Koelkasten, wasmachines of airco’s? Hij had overal verstand van! Door de politieke spanningen in Syrië moest hij alles opgeven en kwam in Nederland terecht. 
 

Lees hier het hele verhaal van Mazen
Kennismaken met...
Marleen Kenkhuis

In haar functie van Accountmanager Werk bij de Sociale Teams Borger-Odoorn is geen dag hetzelfde. 

Marleen vindt het vooral belangrijk om mee te bewegen met wat op dat moment belangrijk en nodig is voor haar klanten. 

Lees hier meer over Marleen
UWV: WW daalt verder in Drenthe

In juni daalde het aantal WW-uitkeringen verder in de provincie Drenthe. Ook afgelopen jaar nam het aantal mensen met een WW-uitkering in af. De detailhandel biedt met veel openstaande vacatures voor velen goede kansen op werk.


Klik hier om het hele nieuwsbericht te lezen
Zoo Werkt 't Festival trekt bijna 3.000 bezoekers!
Wij genieten nog na van het Zoo Werkt 't Festival!

Bijna 3.000 bezoekers mochten we op 25 mei verwelkomen op het festivalterrein bij het Stadionplein in Emmen. 

Tijdens deze zonovergoten dag genoten ze in een ontspannen sfeer van alle doe en belevingsactiviteiten op het gebied van werk. 

Lees hier het hele bericht en bekijk de aftermovie!
Kick-off Zuidoost-Drenthe On Stage
Samen met ruim 20 decanen en andere betrokken van de 7 VO scholen (voortgezet onderwijs) is op 21 juni het startsein gegeven voor Zuidoost Drenthe On Stage. Vol enthousiasme gaan zij in het nieuwe schooljaar aan de slag om leerlingen voor te bereiden op het Beroepenfeest op 12 maart en de Doe Dag op 28 maart 2024

Lees meer over de de kick-off en On Stage
 
Harrie Helpt Training


Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Daarom is de 'Harrie Helpt Training' ontwikkeld.

In samenwerking met CNV-Jongeren organiseert WerkgeversServicepunt Drenthe in 2023 een anatal Harrie Helpt Trainingen.

De eerstvolgende training staat gepland op de dinsdagen 26 september en 31 oktober

Klik hier voor meer informatie

Wat levert een Harrie training op?
Agenda
26 september en 31 oktober
12 oktober

14 november en 12 december
 
> Harrie Helpt Training
> Werkgeversdag | Anders kijken, anders doen. Onze regio in beeld
> Harrie Helpt Statushouder Training
 

WerkgeversServicepunt Drenthe
info@wspdrenthe.nl  |  www.wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing