Nieuwsbrief februari 2023

Bekijk de webversie

 Nieuwsbrief februari 2023

Kijk met een nieuw perspectief naar je personeelswensen!

Bij een vacature heb je, als ondernemer, een hoop wensen. Ideale situatie is de perfecte leeftijd, de perfecte opleiding en genoeg ervaring.... of niet? Wat als je die wensen eens anders bekijkt en je afvraagt welk persoon in jouw bedrijf zou passen? Is dat niet veel belangrijker?

Lees hier hoe wij dat doen!
Ramona Evenhuis: 'Als het cv niet passend is dan maken we het passend.'
In oktober is WerkgeversServicepunt Drenthe gestart met de campagne ‘Van wens naar mens’. Met deze campagne dagen we werkgevers uit om met een ander perspectief te kijken naar hun personeelswensen. Hoe WSP Drenthe kan helpen bij deze uitdaging vertellen negen ambassadeurs.
Eén van hen is Ramona Evenhuis, recruiter bij Cosis.

Lees hier het verhaal van Ramona
Uitnodiging | Meet&Greet XXL op donderdag 9 maart

Sta jij als werkgever open voor mensen met een arbeidsbeperking? Wil je op een informele manier kennismaken met gemotiveerde werkzoekenden en met ze van gedachten wisselen over hun talenten?

Meld je dan aan voor de Meet&Greet XXL op donderdagmiddag 9 maart in het Businesscafé van FC Emmen!

Klik hier voor de uitnodiging met meer informatie over de Meet&Greet XXL op 9 maart
Duwtje in de rug

Toen Marchienus klein was, zei hij ‘Ik word fietsenmaker.’ Nu werkt hij daadwerkelijk als monteur bij een e-bike center in Smilde. Daar is hij trots op. Maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot.

Werkcoach Eva Samson ging met Marchienus op zoek naar een passende werkplek. Die heeft hij gevonden bij Mahain, de eigenaar van het e-bike center. Het gaat heel goed, maar af en toe heeft Marchienus nog wel eens een extra duwtje nodig. En dan komt jobcoach Jasper om de hoek kijken.  
 

Lees hier het hele verhaal van Marchienus
Kennismaken met...
Süleyman Sentürk

In zijn functie van werkgeversadviseur bij Menso zoekt Süleyman naar de juiste match tussen een werkzoekende en werkgever.

Een werkdag is voor Süleyman dan ook helemaal geslaagd als hij zowel de werkgever als werkzoekende blij heeft gemaakt.

Lees hier meer over Süleyman
New Jobportunities 2.0

New Jobportunities 2.0 is een samenwerking van de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe, de gemeenten in de Arbeidsmarktregio Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn, Zero to One, het Rijnland Instituut en CMO STAMM.

Het streven is om 100 werkzoekenden met New Jobportunities 2.0 aan een baan of opleiding te helpen. Inmiddels is de 60e kandidaat naar het New Jobportunities 2.0 traject geleid.


Klik hier voor het hele verhaal over New Jobportunties 2.0
Zet jij jouw bedrijf in de schijnwerpers op het Zoo Werkt 't Festival?
Op donderdag 25 mei organiseert Zoo Werkt ‘t voor studenten, werkzoekenden en andere belangstellenden het Zoo Werkt 't Festival op het Stadionplein in Emmen.

Een festival vol met doe- en/of belevingsactiviteiten. Lassen, zagen, heftruck rijden, werken met een tillift, de wereld door een VR-bril zien, een minikraan besturen, of gewoon een goed gesprek? Tijdens het Zoo Werkt ’t Festival mag iedereen het ervaren en uitproberen!  

Ben je ondernemer en wil je er bij zijn? Dan komen we graag met je in contact!

Eén klik op onderstaande afbeelding linkt je door naar meer informatie over het Zoo Werkt 't Festival.
 
Dubbele kick-off Scoren in Drenthe

Na de succesvolle pilot van Scoren in Drenthe in 2022 krijgt het project een vervolg. En wel met de kick-off van twee groepen op 30 januari bij FC Emmen in Emmen en 31 januari bij HZVV in Hoogeveen.
 

Maar liefst 37 jongeren en jongvolwassenen gaan het komende half jaar via Scoren in Drenthe aan de slag met hun eigen ontwikkeling. Na een oproep in november van FC Emmen-speler en tevens ambassadeur van Scoren in Drenthe, Ole Romeny, en de informatiebijeenkomsten voor werk- en jongerencoaches van de gemeenten en het UWV, stroomden de aanmeldingen binnen.

Klik hier op het hele verhaal te lezen

Harrie Helpt Training

Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Daarom is de 'Harrie Helpt Training' ontwikkeld.

In samenwerking met CNV-Jongeren organiseert WerkgeversServicepunt Drenthe in 2023 opnieuw Harrie Helpt Trainingen.

De eerstvolgende training staat gepland op de dinsdagen 25 april en 23 mei. Voor deze training zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Wat levert een Harrie training op?
Agenda
15 februari 2023
9 maart 2023
1 en 25 maart
25 april en 23 mei
 
> Workshop Wet verbetering Poortwachter
> Meet&Greet XXL
> Harrie Helpt Statushouder Training (VOL)
> Harrie Helpt Training
 

WerkgeversServicepunt Drenthe

info@wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan m.paas@emmen.nl. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing