Nieuwsbrief november 2022

Bekijk de webversie

 Nieuwsbrief november 2022

Kijk met een nieuw perspectief naar je personeelswensen!

Bij een vacature heb je, als ondernemer, een hoop wensen. Ideale situatie is de perfecte leeftijd, de perfecte opleiding en genoeg ervaring.... of niet? Wat als je die wensen eens anders bekijkt en je afvraagt welk persoon in jouw bedrijf zou passen? Is dat niet veel belangrijker?

Lees hier hoe wij dat doen!
Danique Deijl: 'Aandacht is het grootste geschenk dat we kunnen geven'
In oktober is WerkgeversServicepunt Drenthe gestart met de campagne ‘Van wens naar mens’. Met deze campagne dagen we werkgevers uit om met een ander perspectief te kijken naar hun personeelswensen. Hoe WSP Drenthe kan helpen bij deze uitdaging vertellen negen ambassadeurs.
Eén van hen is Danique Deijl van Vedaflex.

Lees hier het verhaal van Danique
Stralend aan het werk
Renate werkt bij het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen. Dit woonzorgcentrum is van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ). Elke dag zorgt Renate ervoor dat het 'haar bewoners' aan niets ontbreekt. Een prachtig voorbeeld van hoe iemand zich, met een beetje hulp van buitenaf,  ontwikkelt in de ouderenzorg.

Lees hier het verhaal van Renate
Kennismaken met...
Marian Jonker

Marian Jonker werkt bij het UWV en heeft, zoals ze zelf zegt, de leukste baan van de wereld. Ze heeft drie functies in één.

Ze werkt binnen het Leerwerkloket Drenthe als loopbaan- en studiecoach, ze verzorgt  de social media op LinkedIn, Facebook en Instagram en ze beheert de website. Daarnaast werkt ze als scholingsadviseur binnen het Regionaal MobiliteitsTeam en de overige uren richt ze zich op scholingsaanvragen van werkzoekenden met een WW-uitkering.

Lees hier meer over Marian
Jannelien Abbing
 

Sinds 5 jaar werkt Jannelien Abbing bij de gemeente Coevorden, waarvan het laatste jaar als accountmanager werkgeversdienstverlening. Als accountmanager is ze vooral bezig om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.
 

Dit doet ze in Coevorden samen met 2 collega’s. Haar expertise ligt voornamelijk bij de doelgroepen: doelgroepkandidaten voor de Baanafspraak Banen (BAB), statushouders en Oekraïnse vluchtelingen.


Lees hier meer over Jannelien
Geslaagde Werkgeversdag!
Van wens naar mens was het thema van de Werkgeversdag op 6 oktober jl. in de Tamboer in Hoogeveen. Zo'n 140 werkgevers lieten zich deze middag informeren en inspireren.

Wij kijken terug op een inspirerende en goed bezochte middag.

Klik hier voor een korte terugblik
Regio in Beeld
2022 is het jaar waarin de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt een recordhoogte bereikte. Dat blijkt uit de jaarlijkse publicatie Regio in Beeld. Daarnaast hebben alle beroepsgroepen te maken met een tekort aan personeel en steeg het aantal openstaande vacatures. 

Klik hier voor meer informatie over de arbeidsmarkt in Drenthe
In oktober is de campagne ‘Krachttoer op de werkvloer’ van start gegaan. Met deze campagne wil de techniekbranche mensen interesseren voor een baan en/of opleiding in de techniek. Deze branche is enorm divers en veel mensen weten niet welke werkzaamheden er allemaal in de techniek uitgevoerd worden. De hoogste tijd dus om deze branche een gezicht te geven. Dit gebeurt met korte laagdrempelige filmpjes op social media. Door het bekijken van deze filmpjes krijgen mensen een beeld van de diverse mogelijkheden binnen de techniek. Krachttoer op de werkvloer is mogelijk gemaakt door de Arbeidsmarktregio Drenthe, Service Punt Techniek en de Provincie Drenthe.
Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over Krachttoer op de werkvloer
Online inspiratiesessie - 28 november
Baankansen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Ruim veertig procent van alle Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische klachten. Helaas komen nog steeds mensen die psychisch kwetsbaar zijn moeilijker aan een baan.

Resultaat: mensen zijn minder snel geneigd  openhartig over hun klachten en behoeften te vertellen.
Gevolg: de drempel naar de arbeidsmarkt is te hoog en organisaties lopen veel potentiële medewerkers mis.

Het thema 'werken met een psychische kwetsbaarheid' wordt tijdens de online inspiratiesessie van AWVN op 28 november belicht vanuit de praktijk: een ervaringsdeskundige, een werkgever en een jobcoach vertellen over hun ervaringen.
Zo kun jij als HR-professional, leidinggevende of D&I-adviseur inzicht krijgen hoe jouw organisatie baankansen kan creëren voor deze groep werkzoekenden. 

Klik hier om je aan te melden

Agenda
23 november 2022
28 november 2022

6 december 2022
 
>  Harrie Helpt Training (deel 2)
>  Inspiratiesessie: Baankansen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
>  Online Banenmarkt Drenthe
 

Werkgeversservicepunt Drenthe

info@wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing