Nieuwsbrief - Oktober 2022

Bekijk de webversie

 Terugblik Werkgeversdag d.d. 6 oktober 2022

Geslaagde Werkgeversdag!

Van wens naar mens was het thema van de Werkgeversdag op 6 oktober jl. in de Tamboer in Hoogeveen. Wij kijken terug op een inspirerende en goed bezochte middag.

In deze nieuwsbrief blikken we kort terug op de verschillende onderdelen van het programma én vragen we hoe jij het hebt ervaren.

Van wens naar mens
'Van wens naar mens' is ook het thema van de campagne van WerkgeversServicepunt Drenthe. Met deze campagne dagen we werkgevers uit om met een ander perspectief te kijken naar hun personeelswensen. Hoe WSP Drenthe hierbij kan helpen vertellen de ambassadeurs. Dit zijn negen werkgevers die met ons samenwerken. Hun verhalen delen we gefaseerd op onze de website.

Nieuwsgierig naar hun ervaring? De eerste verhalen lees je hier. En neem vooral contact op met onze accountmanagers als je hier meer over wil weten!
Jouw ervaring is belangrijk!
De Werkgeversdag organiseren wij voor ondernemers en werkgevers. Voor ons is het daarom belangrijk om jouw mening te horen. We vragen je een enquête met een aantal evaluatievragen in te vullen. Dit houdt ons scherp en helpt bij de organisatie van de volgende Werkgeversdag in 2023.
Klik hier en vul de evaluatie in!
Martin Kniest - De Wasstraat
Om het thema ‘van wens naar mens’ met een krachtig voorbeeld uit de praktijk neer te zetten stond Martin Kniest op het programma. Wij vinden het ontzettend jammer dat hij er door omstandigheden niet kon zijn.
Ieder mens verdient een gezonde werk- & leefomgeving én een eerlijke kans op een welverdiend inkomen. Als ondernemer heeft Martin Kniest hier zijn verantwoordelijkheid in genomen. In het televisieprogramma ‘De Wasstraat‘ is dit op prachtige wijze in beeld gebracht.

Klik hier voor meer informatie en laat je inspireren door de documentaireserie De Wasstraat.
Arbeidsmarktontwikkelingen
Prof. dr. Jouke van Dijk, hoogleraar Regionale arbeidsmarktanalyse bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG nam ons mee in de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hij zoomde in op regionale Drentse economie en arbeidsmarkt en wat je kan doen om aan personeel te komen. De cijfers, ontwikkelingen en mogelijke oplossingen lees je terug in zijn presentatie.
De workshops
Door het uitvallen van Martin Kniest verschoof de workshop van Prof. dr. Jouke van Dijk naar het plenaire programma en bleven 2 workshops over.
  • Welke oplossingen zijn er bij personeelstekorten door Erik Oosterveld
  • Wet Verbetering Poortwachter door Roosmarie Beets en Kees Benus
Met twee volle zalen zijn beide workshops goed bezocht.

Vanuit de deelnemers aan de workshop over de Wet Verbetering Poortwachter kwamen een aantal signalen. De workshop was te kort en er is behoefte aan een verdiepende workshop op het thema vanuit werkgeversperspectief. Daarnaast gaf men aan behoefte te hebben aan meer informatie over het onderwerp. Hier gaan we mee aan de slag en komen we op terug.
Netwerkplein
Nieuw dit jaar was het netwerkplein. Bij de 9 organisatie die aanwezig waren kon je terecht met
uiteenlopende vragen. Over duurzame inzetbaarheid, jobcoaching, leven lang ontwikkelen, laaggeletterdheid, banenevents of de Harrie Training. Heb je geen tijd gehad om het netwerkplein te bezoeken? Onderstaand vind je alle organisaties op een rij met een link naar hun website waar je terecht kunt voor meer informatie. 
Krachttoer op de werkvloer
In de opening kwam de campagne ‘Krachttoer op de werkvloer’ aan bod. Met deze campagne wil de techniekbranche mensen interesseren voor een baan en/of opleiding in de techniek. Deze branche is enorm divers en veel mensen weten niet welke werkzaamheden er allemaal in de techniek uitgevoerd worden. De hoogste tijd dus om deze branche een gezicht te geven. Dit gebeurt met korte laagdrempelige filmpjes op social media. Door het bekijken van deze filmpjes krijgen mensen een beeld van de diverse mogelijkheden binnen de techniek.

Krachttoer op de werkvloer is mogelijk gemaakt door de Arbeidsmarktregio Drenthe, Service Punt Techniek en de Provincie Drenthe. Wil je er meer over weten? Kijk op krachttoer.nl.
Afsluitende spreker: Mark Tuitert
Tot slot nam Mark Tuitert ons mee in zijn levensverhaal, gebaseerd op het onderwerp ‘werkgeluk’. Al vroeg was schaatsen zijn passie en hij had zichzelf een doel gesteld: het winnen van een gouden medaille op de 1500 meter schaatsen op de Olympische spelen.
Hij miste de spelen van 2002 en 2006. Hij moest ze thuis vanaf de bank aanschouwen. In 2002 gleed hij uit in een bocht en plaatste hij zich niet voor de Olympische spelen; wat een pech. Weer 4 jaar wachten. Door te hard te trainen en te weinig rust te nemen was hij in 2006 overtraind. Voor de spelen in 2010 vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Mark had de juiste balans gevonden tussen trainen en rusten én zorgen dat privé alles goed voelde. Privé en werk/prestaties zijn immers niet van elkaar te scheiden.
Met deze optimale balans en zijn drive haalde hij zijn doel: de gouden medaille op de 1500 meter op de Olympische Spelen in Vancouver! 12 jaar trainen, voor nog geen twee minuten pieken op het ijs.

WerkgeversServicepunt Drenthe

+31 (0)800 0151

info@wspdrenthe.nl

Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@wspdrenthe.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing