View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. De adviseurs van Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kunnen u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Mijn lust en mijn leven
Soheila komt uit Iran. Ze woont nu 5 jaar in Nederland. De eerste 3 jaar zat ze in een asielzoekerscentrum. Samen met haar man woont ze nu alweer bijna 2 jaar in De Wijk. En werkt ze als sportinstructeur bij Atlas Sport.
Taalcoach speelt een belangrijke rol
Soheila straalt als je haar vraagt naar haar werk bij Atlas Sport. “Ik leer hier heel veel. Vooral Nederlands praten. Dat is erg moeilijk. Maar gelukkig helpen de klanten van de sportschool mij heel goed.” zegt Soheila. Haar taalcoach speelt een belangrijke rol: zij sport bij Atlas Sport en zorgde ervoor dat ze in contact kwam met de eigenaren van de sportschool.
Een echte volhouder
Karin van Meekeren is werkcoach bij SWO De Wolden Hoogeveen. “Ik hoorde van Soheila dat ze met haar taalcoach bij Atlas Sport was geweest om te kijken of er kans was op een stage. En dat zag Arnoud, een van de eigenaren, wel zitten. Zelfs in coronatijd!” zegt Karin. Arnoud vult aan: “Natuurlijk was de taalbarrière lastig. Vooral in het begin. Maar door een goede begeleiding van haar taalcoach en van onze medewerker Manon maakte Soheila flinke stappen. En ze is een echte volhouder!” Door haar inzet kreeg Soheila na haar stage een contract voor 6 maanden.
Karate en hbo
In Iran was Soheila altijd al bezig met sport. Ze werkte 15 jaar als trainer in een sportschool. Ook is ze gecertificeerd dan-3 karate en werd ze 3 keer jeugdkampioen karate. Op de universiteit van Iran haalde ze het diploma voor de hbo-opleiding voor sportdocent. Die kennis kan ze goed gebruiken in haar werk bij Atlas Sport.
Begeleiding
Het is voor Atlas Sport de eerste keer dat er iemand met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst komt en het bevalt goed. “Het is belangrijk dat iemand de begeleiding op zich neemt. Dat is natuurlijk nodig bij iedereen die begint, maar door de taal is het intensiever. Onze collega’s hebben Soheila heel goed opgevangen en geholpen, net als onze sporters. En we zijn blij dat we met Soheila een hele goede kracht in huis hebben gehaald,“ zegt Arnoud.
Erg dankbaar
“Mijn werk bij Atlas Sport is mijn lust en mijn leven. Ik ben Arnoud en de rest van het team erg dankbaar dat ik mij hier mag ontwikkelen,” zegt Soheila. En haar droom voor de toekomst? “Karateles geven bij Atlas Sport. Maar ook om beter Nederlands te praten én begrijpen.” Nu ze bijna dagelijks ‘onder de mensen is’ komt dat laatste vast en zeker goed.



Dennis van 't Hull
We maken kennis met Dennis van ‘t Hull. Hij werkt als Senior Adviseur Werkgeversdiensten bij UWV Werkbedrijf Zuidoost Drenthe. 

Dennis: “Als senior adviseur ben ik samen met 5 collega’s verantwoordelijk om werkgevers uit de arbeidsmarktregio Drenthe te bedienen die actief zijn in de sectoren bouw, productie, techniek, infrastructuur, de kassen, groen en transport & logistiek. Werkgevers binnen deze sectoren adviseren wij op het gebied van HRM beleid.
Daarbij kun je denken aan instroom, zoals het invullen van vacatures. Bevorderen van de doorstroom door bijvoorbeeld opleidingstrajecten in de markt te zetten, voornamelijk voor zij-instromers. En we adviseren de werkgever bij uitstroom van werknemers o.a. over ontslagrecht, faillissementen en de mogelijkheden bij van werk naar werk. Wij willen graag een strategische partner voor werkgevers zijn om ze op deze manier zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Waar Dennis veel energie van krijgt is het zoeken naar innovatieve manieren om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. De arbeidsmarkt is conjunctuurgevoelig. Anticiperen om op het juiste moment oplossingen te bedenken en dat te doen wat nodig is, is heel relevant. 

“Ik ben vooral heel trots op Zoo Werkt ’t: De Virtuele banenbeurs Drenthe en Scoren in Drenthe. Wat we hiermee neerzetten en bereiken geeft mij heel veel energie”, vertelt Dennis. Mocht je hier meer over willen weten, kijk dan op de website van Zoo Werkt ’t www.zoowerktt.nl of neem gerust contact met Dennis op.

Contact
Telefoon: 06 15 20 96 28
E-mail: dennis.vanthull@uwv.nl



 
Herintreders op de arbeidsmarkt gezocht, 
het werkt met New Jobportunities 2.0!

Het project New Jobportunities 2.0 is sinds een jaar actief en krijgt veel aandacht via de regionale en landelijke pers. Het is een samenwerking van de Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe, de gemeenten in de Arbeidsmarktregio Drenthe, het UWV, de Agentur für Arbeit Nordhorn en CMO STAMM. De bedoeling is om de ‘stille reserve’ aan te boren, de groep mensen die nu niet werkt en ook geen uitkering heeft. 

Vaak zijn dit zeer gemotiveerde mensen die graag (weer) aan het werk gaan. Niet omdat het moet maar omdat ze dat willen. Vanuit de gedachte dat werken niet alleen een inkomen is, maar ook een vorm van zingeving. De samenwerking is uniek, omdat een klantmanager van de gemeente niet het maatwerk kan bieden wat deze niet-uitkeringsgerechtigde nodig heeft. De ervaring leert dat een herintreder zich voor hulp bij het zoeken naar een passende werkplek vaak bij de gemeente meldt. In veel gevallen zijn ze een poosje uit het arbeidsproces geweest en weten ze niet meer zo goed waar hun talenten en ambities liggen.

100 werkzoekenden
De partijen begeleiden 100 niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden uit de grensstreek van de provincie Drenthe/Overijssel en Landkreis Emsland/Grafschaft Bentheim naar de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Ze worden begeleid naar werkgevers in de Duits-Nederlandse grensregio. Sinds de zomer van 2021 zijn 40 kandidaten begeleid, waarvan 28 een nieuwe baan of passende vervolgopleiding hebben gevonden. Dit is mede te danken aan de korte lijnen tussen de samenwerkende partijen die allemaal graag toewerken naar die 360 graden arbeidsmarkt, eentje zonder grenzen. Ook na de subsidieperiode willen de partijen New Jobportunities voortzetten door het bestaande netwerk te versterken.

Twee mooie voorbeelden van het succes en de mogelijkheden van New Jobportunities zijn de verhalen van Galina en Jos. 

Galina aan de slag bij Woonservice
Galina uit Azerbeidzjan kwam een aantal jaren geleden voor de liefde naar Nederland. Ze is hoog opgeleid in administratieve dienstverlening in haar geboorteland. Na haar huwelijk liet ze haar diploma waarderen, startte met online taallessen en was ze actief als vrijwilliger. Via de regionale pers kwam ze bij New Jobportunities terecht. Ze deed een intake, liet haar CV ‘boosten’ en wist zelf goed wat ze wilde: een administratieve functie bij een maatschappelijke organisatie in haar regio. Via een werkervaringsplaats werkt ze nu als incassomedewerker bij Woonconcept. Gert Alting, haar manager roemt haar inzet en doorzettingsvermogen.
Op de foto: Galina Krohne. Fotografie: Alieke Eising
Nieuwe kansen voor Jos
Ook ICT werkgever CodeGorilla meldde zich bij New Jobportunities. Zij plaatsen ICT-ers uit naar (semi)overheden en zoeken gemotiveerde werknemers die hiervoor ‘on the job’ getraind en begeleid worden. De vraag was of er dergelijke kandidaten binnen New Jobportunities zijn, waar een match mee te maken viel. Diem Do van CodeGorilla had eind 2021 een gesprek met kandidaat Jos uit Coevorden over wat ze doen en de mogelijkheden voor Jos met zijn ICT achtergrond. Van het aanbod voor een opleidingstraject met baangarantie heeft Jos enthousiast gebruik gemaakt. Inmiddels heeft hij het opleidingstraject afgerond en heeft hij een baan. 
Succesvolle speeddates Werken in de Zorg
Op 9 mei organiseerde het team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden de jaarlijkse speeddate voor de zorgsector in de gemeente Coevorden. 
Medewerkers van 10 zorginstellingen, 2 ROC’s en 25 werkzoekenden die graag in de zorg willen werken, ontmoetten elkaar in de Raadzaal van het gemeentehuis in Coevorden. De organisaties die naar Coevorden waren gekomen voor de speeddates waren:
  • Cosis
  • Tangenborgh
  • Treant, Bions
  • De Nieuwe Zorg Thuis
  • At Home First
  • Drenthe College
  • Icare
  • Saxenburg
  • Beter Thuis Wonen
  • Zorgassist
  • Drenthe College
  • Alfa-college
In een speeddate van 12 minuten gingen de werkzoekenden en zorginstanties met elkaar in gesprek voor een eerste kennismaking. Een speeddate is laagdrempelig en de nadruk ligt vooral op het krijgen van een persoonlijke indruk van elkaar. En veel minder in het beoordelen van de werkzoekende op basis van zijn of haar cv. 

Ook werkzoekenden van Menso, CMO Stamm en sociale Teams Borger-Odoorn die in de zorg willen werken waren uitgenodigd voor de speeddates.
De bijeenkomst was een succes en de vele goede gesprekken hebben geleid tot vervolgafspraken en toezeggingen om mee te lopen in de organisaties. Het resultaat van de bijeenkomst waar 83 gesprekken zijn gevoerd is dat:
  • 11 werkzoekenden een betaalde baan hebben gekregen;
  • 2 gestart zijn op een werkervaringsbaan;
  • 4 kandidaten zitten nog in een procedure.
Een resultaat om trots op te zijn. Deze aanpak wil het team Actief voor Werk van de gemeente Coevorden ook inzetten in andere branches om op een laagdrempelige manier het contact tussen werkgevers en werkzoekenden tot stand te brengen. 



 
Werkgeversdag 2022
Als werkgever lever je een belangrijke bijdrage aan een gezonde regionale economie. Daar zijn we blij mee! WSPD ondersteunt je bij je werkgeversvragen op het gebied van werk en medewerkers. Om elkaar te ontmoeten en inspireren organiseren we ook dit jaar een werkgeversdag. 
Waar en wanneer
Donderdag 6 oktober 2022
van 14.00 - 18.00 uur
De Tamboer in Hoogeveen
  • Met inspirerende sprekers
    • Martin Kniest van Matz Carwash, bekend van de documentaire ‘De Wasstraat’ deelt zijn kennis, visie & werkwijze over de manier waarop hij afstanden tot de arbeidsmarkt overbrugt
    • Mark Tuitert over het trainen van je mindset en omgaan met veranderende omstandigheden
  • Interessante workshops
  • En een netwerkplein
Meer informatie over deze middag en de mogelijkheid tot aanmelden volgen op een later moment.
Virtuele Banenbeurs
Op donderdag 14 juli vanaf 10.00 uur vindt weer een Virtuele Banenbeurs Drenthe plaats. Kandidaten krijgen hier een virtueel kijkje achter de schermen bij regionale werkgeververs en opleiders.
Aanmelden als standhouder
Wilt u ook een stand op de Virtuele Banenbeurs? Meld u aan via de website, door uw bedrijfsgegevens in te vullen: aanmelden Virtuele Banenbeurs Drenthe. Na uw aanmelding neemt de organisatie van de beurs contact met u op. Eerst meer lezen? Bekijk de website van Zoo Werkt 't  - Virtuele Banenbeurs Drenthe.

Harrie Helpt Training
Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Om deze reden is de “Harrie Helpt Training” ontwikkeld. In samenwerking met CNV-Jongeren organiseert Werkgeversservicepunt Drenthe deze training. Vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe bieden we u de training kosteloos aan.

 
Training op 27 oktober en 23 november 2022
Werkgevers uit de arbeidsmarktregio Drenthe die de training in het voorjaar gevolgd hebben zijn hier enthousiast over. Daarom organiseren wij de training opnieuw in het najaar van 2022, op 27 oktober en 23 november. Deze training zit op dit moment vol.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe training georganiseerd wordt
U wilt uzelf of uw medewerker(s) graag op de wachtlijst laten plaatsen en bericht ontvangen wanneer er een nieuwe training georganiseerd wordt? Doe dit door een mail te sturen naar: info@wspdrenthe.nl. U kunt met maximaal 2 personen deelnemen.

Ook gericht op statushouders
Naast de training die gericht is op werknemers met een arbeidsbeperking, organiseren we ook trainingen gericht op statushouders. Hoe ondersteun je als naaste collega je statushouder-collega? Voor de Harrie Helpt Statushouders training is nog geen nieuwe datum bekend. Laat het ons vooral weten wanneer u graag op de wachtlijst geplaatst wilt worden. Vermeld alstublieft in uw mail dat het om de Harrie Helpt Statushouders training gaat.


 
Aankomende evenementen
 
14 juli 2022
Virtuele Banenbeurs Drenthe

2 augustus 2022
Online Banenmarkt Drenthe

6 oktober 2022
Werkgeversdag

27 oktober en 23 november 2022

Harrie Helpt Training
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2022 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp