View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. De adviseurs van Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kunnen u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Van 2-0 achter tot win-win
Na een moeilijke jeugd en een tijd waarin hij regelmatig in aanraking kwam met de politie, wist Remco Schieving (25) zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij kreeg daarbij hulp van zijn begeleider van het Leger des Heils, die luisterde naar wat hij écht wilde. De consulent werk van de gemeente vond de perfecte werkplek en zijn werkgever biedt hem duidelijkheid en structuur.
Op de foto van links naar rechts: Evert Jansen, Wim Offringa, Remco Schieving, en Gerrit Schutte
Remco heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. “Kinderen begrepen mij niet en ik begreep hen niet. Later is vastgesteld dat ik PDD-NOS heb, maar dat wist ik toen nog niet. Ik werd veel gepest. Leerkrachten die het zagen, keken gewoon de andere kant op. Dat heeft mijn vertrouwen in mensen een flinke deuk gegeven.”

Met 2-0 achter
Remco kreeg de verkeerde vrienden, pleegde regelmatig geweldsdelicten en ging op zijn vijftiende van school. Via een leerwerkbedrijf en de reclassering kwam hij aan het werk, maar nergens hield hij het erg lang vol. “Ik woon in Hoogersmilde, dat is een klein dorp. Overal waar ik kwam, wisten mensen dat ik met de politie in aanraking was geweest. Ik stond meteen al met 2-0 achter”, vertelt hij.
Dromen
Via de rechter kreeg Remco een begeleider van het Leger des Heils toegewezen. Remco: “Met de eerste begeleider had ik niet echt een klik, die vond het vooral belangrijk dat ik mijn huis schoon hield.
Maar vanaf de zomer van 2019 nam Gerrit Schutte het over. Hij was de eerste die vroeg naar mijn dromen, naar wat ik wilde bereiken in het leven. Ik wilde mijn eigen geld verdienen en aan mijn ouders bewijzen dat ik het zelf red.”
Werken met dieren
Gerrit: Remco stond open voor het maken van een talenten/capaciteitentest, hierin werd hij ondersteund voor zijn hulpverlener, de reclassering en zijn consulent werk van de gemeente. Uit de test kwam dat Remco graag met dieren werkt en bij voorkeur in een klein team. Zijn consulent werk heeft Evert Jansen gesproken, eigenaar van een melkgeitenhouderij en een kennismakingsgesprek geregeld met Remco en zijn hulpverlener.
Wim: “Remco is er gestart met een proefplaatsing. In het begin had hij wat moeite om in het ritme te komen en moest hij leren omgaan met zijn collega’s. Maar dat ging al snel beter. Na de proefperiode kwam Remco in dienst en inmiddels werkt hij er alweer twee jaar.”
Regelmaat 
Remco: “Ik vind het ontzettend leuk om met de geiten te werken. Ik melk ze twee keer per dag: van twee tot zes ’s ochtends en dan weer van twee tot zes ’s middags. Daarbij let ik ook op hun gezondheid. Tussen mijn diensten slaap ik altijd even. Het is best een pittig ritme, maar ik vind het heel fijn. Werk is niet alleen heel belangrijk om geld te verdienen, maar ook om regelmaat in je leven te krijgen.” 
Tweede of derde kans
Evert Jansen is eigenaar van de melkgeitenhouderij. Hij wist vooraf niet veel over Remco’s achtergrond. Een bewuste keuze. Evert: “Ik vind dat iedereen een tweede of derde kans verdient. Als je al vooroordelen hebt, haal je nooit het maximale uit iemand. Ik zag al snel dat dit werk Remco goed ligt.
Ik ben ontzettend blij met het extra paar handen. De veehouderij is volgens mij een heel geschikte branche om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden. Ik kan het al mijn collega’s aanraden.”
Op de rit
Remco’s begeleider Gerrit is heel trots op de vooruitgang die Remco heeft geboekt. “Je ziet dat Remco gebaat is bij duidelijkheid en structuur. Dat biedt Evert hem. Remco heeft zijn verkeerde vrienden vaarwel gezegd en heeft zijn leven op de rit. Daar heb ik veel bewondering voor. Ik blijf hem begeleiden, maar hij kan het steeds beter zelf. Zijn ouders merken ook dat hij rustiger is geworden. Remco’s droom om zijn ouders te bewijzen dat hij het zelf kan, is dus uitgekomen!” 



Marco Schonewille
Marco Schonewille werkt als Accountmanager Sociale Zaken voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Deze organisatie voert het werk uit voor de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Marco maakt elke dag een frisse start: ‘Ik loop naar en van mijn werk vanuit mijn woonplaats Noordscheschut. Dat geeft mij ’s ochtends de tijd om na te denken over de agenda voor die dag en ’s avonds op de terugweg heb ik de tijd om de boel los te laten. Althans, een poging hiertoe te doen want ook in de avonduren ben ik altijd nog wel even met het werk bezig.’
Marco is veel in gesprek met werkgevers. ‘Momenteel doe ik dat veelal via de telefoon maar waar het kan live bij de werkgever. Dan kun je meteen de sfeer van het bedrijf proeven en dat maakt het maken van een match met een nieuwe werknemer een stuk makkelijker.’ Uiteraard heeft Marco ook veel interne overlegmomenten met collega’s voor de nodige afstemming en gesprekken met kandidaten. ‘Bij gesprekken met kandidaten trek ik samen op met de werkcoach om de kandidaat op die manier samen te motiveren om een stap richting werk te maken. Dit zijn meestal hele mooie gesprekken waarin je mensen in korte tijd vaak best goed leert kennen.’

Marco ziet veel meerwaarde in samenwerking: ‘Naast mijn werk voor de SWO De Wolden Hoogeveen mag ik namens deze organisatie ook deel uitmaken van het Kernteam van het Werkgeversservicepunt Drenthe, de Brigade Ondernemersondersteuning Corona en het Regionaal Mobiliteitsteam Drenthe. Het zijn alle drie mooie samenwerkingsverbanden met collega’s van onder andere UWV en andere gemeenten. Het is zeer waardevol omdat je in dergelijke organisaties veel van elkaar kunt leren en samen mag optrekken in een eenduidige werkgeversdienstverlening.’
De werkdag van Marco is geslaagd wanneer, op welke manier dan ook, een kandidaat een stap verder geholpen is op de weg vanuit de uitkering richting een duurzame baan. ‘Tevens is mijn werkdag geslaagd wanneer aan het einde van de dag mijn mailbox zo goed als leeg is maar dat lukt bijna nooit.’

Contact
Telefoon en app: 06-40680651
E-mail: m.schonewille@dewoldenhoogeveen.nl



Regelhulp financieel CV
Ontdek of u bij het inhuren van een nieuwe medewerker financieel voordeel kunt hebben

Als werkgever kunt u voor sommige werknemers gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen. Met de regelhulp Financieel CV weet u snel of dat kan en hoe hoog uw voordeel is.

Wilt u weten of en voor welke regelingen u in aanmerking komt voor de potentiële nieuwe werknemer? Check het via Regelhulp financieel CV op regelhulpenvoorbedrijven.nl.



 
Online Banenmarkt Drenthe
De Arbeidsmarktregio Drenthe organiseert 1 februari van 10:00 tot 13:00 uur een Online Banenmarkt op LinkedIn. Deze Online Banenmarkt is een initiatief om werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen in tijden van Corona.

Tijdens de Online Banenmarkt Drenthe worden er continu actuele vacatures geplaatst op LinkedIn. Geïnteresseerden kunnen direct op de vacature reageren. Werkgevers kunnen direct contact opnemen met de kandidaten!

Beleef het 1 februari live mee!

Locatie: Vanaf mobiel, tablet, laptop of pc.
Tijdstip: Van 10:00 tot 13:00 uur.

Open LinkedIn, zoek naar "Online Banenmarkt Drenthe" en word lid.
Masterclass Duurzame Inzetbaarheid
Krapte op de arbeidsmarkt? Investeer dan juist nu in Duurzame Inzetbaarheid! Volg de Masterclass Duurzame Inzetbaarheid via de livestream op dinsdag 1 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur: Aanmelden is niet nodig, u kunt rechtstreeks deelnemen aan de livestream via deze link: Livestream Masterclass Duurzame Inzetbaarheid 

Meer informatie over de livestream
Lees meer op de website van Duurzame Inzetbaarheid Drenthe
Harrie Helpt Statushouders Training
Wanneer je een statushouder in dienst hebt die goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Om deze reden is de ‘Harrie Helpt Statushouders Training’ ontwikkeld. Vanuit het Werkgeversservicepunt Drenthe bieden we u deze training kosteloos aan!

De eerstvolgende training vindt plaats op donderdag 17 maart en donderdag 7 april 2022, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op dit moment zit deze training vol. Wilt u uzelf of uw medewerker(s) op de reservelijst plaatsen? Of wilt u bericht ontvangen wanneer een nieuwe training georganiseerd wordt? Stuur dan een mail naar: info@wspdrenthe.nl


 
Aankomende evenementen
 
1 februari 2022 
Online Banenmarkt Drenthe

1 februari 2021
Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

3 en 24 maart 2022
Harrie Helpt Training

15 maart en 12 april 2022 datum
Harrie Helpt Training

17 maart en 7 april 2022 
Harrie Helpt Statushouders Training
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2022 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp