View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. De adviseurs van Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kunnen u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Blijven werken dankzij een elektrische fiets
Stel: je hebt leuk werk, maar de collega met wie je altijd meerijdt, krijgt een andere baan. Op een gewone fiets of met de bus is eigenlijk geen optie, maar je wilt wél blijven werken. Wat dan? Annemarie Koekebakker bedacht de oplossing: een elektrische fiets. Haar werkbegeleider bij Stark vroeg subsidie aan en zo kan Annemarie het werk blijven doen dat ze zo leuk vindt. 
Omdat haar dochter gek is op pony’s, was Annemarie al eens op vakantie geweest bij Ponypark City in Collendoorn. Allebei vonden ze het er geweldig. Dus toen Annemarie toevallig een vacature zag voor medewerkers om de huisjes schoon te maken, aarzelde ze geen moment en meldde ze zich aan. “Typisch Annemarie, die gaat altijd heel voortvarend te werk”, vertelt Zwanet Rosema, die haar begeleidt vanuit Stark. “Meestal nemen wij contact op met bedrijven om te vragen of ze een plekje hebben voor een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Annemarie is de enige die hier vanuit Stark gedetacheerd is, ze werkt tussen alleen maar ‘reguliere’ collega’s. En dat gaat geweldig.” 
Lang onderweg
Annemarie woont in Hoogeveen en dan is Collendoorn best een eind reizen. Voorheen kon ze met een collega meerijden, maar die kreeg ander werk. Annemarie ging toen op een gewone fiets, maar dit was erg ver. “Als ik om acht uur moet beginnen, ben ik graag om kwart voor acht aanwezig. Dan kan ik even rustig koffiedrinken en kletsen met mijn collega’s. Ik kan ook wel met de bus, maar dan kom ik precies om acht uur aan. Dat is niet fijn. Bovendien ben ik van deur tot deur bijna anderhalf uur onderweg”, vertelt ze. 

Bijna drieduizend kilometer
Zwanet: “Samen kwamen we toen op het idee om een elektrische fiets aan te schaffen. Vanuit Perspectief op Werk is hier subsidie voor beschikbaar. Het idee achter deze subsidie is, dat vervoer nooit een belemmering mag zijn om te kunnen werken. Ik heb een motivatiebrief ingediend en de subsidie werd toegekend. We hebben een fiets uitgezocht met een goede accu, zodat Annemarie ook bij veel tegenwind nog terug naar Hoogeveen komt. Ze fietst nu in vijftig minuten naar haar werk en heeft al bijna drieduizend kilometer op de teller staan!”
Blijven werken
Annemarie: “Ik ben zo blij met mijn fiets! Vooral omdat ik nu heel zelfstandig ben en niet meer afhankelijk van een collega of van bustijden. Als ik klaar ben, kan ik meteen naar huis. Het is geweldig dat ik hier kan blijven werken. Ik heb leuke collega’s, het is hier heel vertrouwd en als mijn dochter vakantie of een studiedag heeft, kan ze gewoon mee.” Zwanet vult aan: “En de werkgever is ook heel blij met een hardwerkende en loyale kracht als Annemarie. Ze doet nooit moeilijk als ze eens een uurtje langer moet werken, ze vindt het belangrijker dat het werk af is. Ontzettend fijn dat we deze goede match in stand kunnen houden!”
Over Perspectief op Werk
Perspectief op Werk is een initiatief van de rijksoverheid. Om ervoor te zorgen dat meer mensen kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt, werken overheidsinstellingen, werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen gerichter samen. Het doel is om de matching in de arbeidsmarktregio’s te verbeteren. Er zijn diverse subsidies beschikbaar om kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en scholing. Het voorbeeld van Annemarie laat zien dat er soms maar een relatief kleine en simpele aanpassing nodig is om iemand aan het werk te houden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Werkgeversservicepunt Drenthe.



Zwanet Rosema

Zwanet Rosema werkt als jobcoach bij Stark Hoogeveen: ‘Ik start elke ochtend met het doornemen van mijn agenda voor die dag, luister mijn voicemail af, verwerk mijn mail en daarna starten de afspraken, vergaderingen en bedrijfsbezoeken. Samen met werkgevers bespreek ik of er mogelijkheden zijn voor Stark collega’s om bij dat bedrijf te gaan werken.
Zwanet gaat vaak op haar gevoel af: ‘Heb ik een prettige indruk opgedaan bij het bedrijf? Het gaat dan om dingen als de ontvangst, rust, werkdruk en de moeilijkheidsgraad van het werk. Ook bereikbaarheid speelt een rol. Het zijn belangrijke aspecten voor een succesvolle duurzame plaatsing. Verder heb ik regelmatig contact met werkgevers en collega’s die al een leuke externe werkplek bieden of hebben.’
 
Binnen Stark is Zwanet de coach van de afdelingen schoonmaak, horeca en post en verder coacht ze collega’s die zich graag verder willen ontwikkelen en collega’s die in de toekomst naar een werkplek willen buiten Stark. Zwanet: ‘Ik word er blij van als ik tijdens een bedrijfsbezoek een vrolijke Stark collega tref die heel blij en trots is op haar of zijn werk en als ik een succesvolle match heb gevonden waarin iedereen tevreden en gelukkig is. Daarnaast vind ik het fijn om met de ketenpartners op te trekken zodat we samen voor succes kunnen gaan binnen onze arbeidsmarktregio. Samen hebben we een heel groot netwerk.’
 
Contact
Telefoon: 06-5150 7142
E-mail: z.rosema@wijzijnstark.nl



Aan het werk voor Staatsbosbeheer
In het najaar van 2020 zocht Staatsbosbeheer kandidaten voor acht nieuwe baan afspraak baan-arbeidsplaatsen op de locatie Exloo. Het bleken gewilde banen: vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe (WSP Drenthe) werden maar liefst 17 gegadigden voorgesteld voor deze mooie functie.  

In juli konden de kandidaten tijdens een natuurwerkdag hun kennis en kunde van de natuur en van gereedschappen/werktuigen laten zien. Deze selectie leverde acht enthousiaste kandidaten op. Ze zijn gestart in augustus. 

Marleen Kenkhuis, accountmanager Werk bij het Sociaal team van Borger-Odoorn en onderdeel van WSP Drenthe, ging langs bij de kandidaten. Ze vertelt: ‘Toen ik langskwam, waren de kandidaten bezig met het opknappen van de werkschuur. Erik, de werkleider van het team, geeft aan dat het opknappen van de werkschuur een onderdeel is van het inwerkproces, het leren kennen van elkaar, het gebruik van de gereedschappen en machines in de werkplaats. 
Het is mooi om te zien dat het team met zoveel enthousiasme de slag is. De kandidaten zijn heel positief over de sfeer in het team en blij dat ze in dit project en in deze fantastische werkomgeving aan de slag kunnen. 

Staatsbosbeheer is erg blij met de inzet van Werkgeversservicepunt Drenthe. Er zijn veel gekwalificeerde kandidaten gevonden en de samenwerking met WSP Drenthe wordt als prettig ervaren. 


 
Aankomende evenementen
 
7 december 2021
Online Banenmarkt Drenthe

 
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2021 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp