View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kan u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Virtuele Banenbeurs Drenthe groot succes!
Op donderdag 27 mei was de eerste editie van de Virtuele Banenbeurs Drenthe. Maar liefst 100 standhouders presenteerden hun bedrijven op een speciaal ingerichte pagina van Zoo Werkt ‘t [zoowerktt-online.nl/nl]. De virtuele markt biedt bezoekers de mogelijkheid van stand naar stand te ‘lopen’. Bedrijven kunnen niet alleen algemene informatie over hun bedrijf en contactinformatie op hun stand kwijt; ze kunnen ook met informatie en filmpjes aan werkzoekenden laten zien hoe leuk het werk bij hun bedrijf is. Verder plaatsen de bedrijven hun vacatures en kunnen werkzoekenden onder andere via videobellen rechtstreeks met de werkgever in contact komen. De beurs trok maar liefst 1.100 unieke bezoekers. Er werden 700 vacatures aangeboden.
Een van de standhouders is Infunctie Carrièremakers uit Hoogeveen. Wij spreken met Mike van der Wal, intercedent, om zijn ervaringen over deze eerste editie van de Virtuele Banenbeurs Drenthe te horen. Van der Wal: “We waren erg benieuwd naar wat deze online banenbeurs ons kon brengen. Daarom hebben wij ons aangemeld. We hebben ons wel ingelezen en voorbereid omdat het natuurlijk een heel andere manier van werken is. Als je het eenmaal een beetje doorhebt, is het prima te doen. Het leuke is ook dat deze beurs ook na 27 mei gewoon nog te bezoeken is”.

Op de vraag hoe hij de beurs ervaart, vertelt Mike:  ‘We zijn nu halverwege de middag en we zijn erg tevreden! Wij hebben al ruim tachtig mensen op onze stand gehad. Dit heeft geleid tot zeven concrete sollicitaties op diverse functies. Ook heb ik met meerdere mensen live gechat, een bijzondere ervaring. Al met al zijn wij zeker tevreden, nu al.”
Het mooie van deze beurs is dat deze niet ophoudt maar vierentwintig uur per dag te bezoeken is en blijft voor alle mensen die op zoek zijn naar een leuke nieuwe baan. Wilt u als werkgever ook kosteloos een stand inrichten? Dat kan! Meld u dan aan via de website: zoowerktt-online.nl/nl 



Kees Weinbrecher
In deze rubriek maken we kennis met Kees Weinbrecher, accountmanager in het team Actief voor Werk bij de gemeente Coevorden. ‘Bij mij is geen werkdag hetzelfde’, zegt Kees. ‘Naast mijn reguliere werkzaamheden, zoals gesprekken met werkgevers en overleggen binnen de gemeente over diverse projecten, kenmerken de dagen zich ook door veel ad hoc zaken die aandacht nodig hebben. Of het nu een collega is met een probleem, een werkgever met een vraag of een andere gemeente met een verzoek. Ik ben de hele dag aan het schakelen, dat maakt mijn werk erg interessant. Het werk is nooit af en er blijft altijd iets te doen.’
Aan het thuiswerken is Kees inmiddels goed gewend geraakt: ‘Gelukkig hebben wij die mogelijkheid en faciliteiten en zitten wij in de positie dat we niets te klagen hebben. Wel is er een andere dynamiek in vergaderingen die je wel hebt bij fysieke vergaderingen. Je schiet mensen minder snel aan en hebt wat minder snel zogenaamde oploopjes. Ik mis het bezoeken van werkgevers en het directe contact met collega’s. Het einde lijkt in zicht, hoewel ik verwacht dat we in de toekomst toch meer zullen gaan thuiswerken dan voor Corona.’ De werkdag van Kees is geslaagd als hij dingen voor elkaar krijgt. Kees: ‘Een geslaagde plaatsing bij een werkgever geeft energie; net als mooie resultaten die we samen behalen in projecten vanuit Werkgeversservicepunt Drenthe.’ 

Kees is bereikbaar via k.weinbrecher@coevorden.nl of 0646271467.


De impact van corona op u als zelfstandig ondernemer
 

Op weg naar nieuw toekomstperspectief?
Corona heeft grote impact, waarschijnlijk ook op u, als zelfstandige. Wilt u graag verder met uw bedrijf of wilt u kijken wat uw mogelijkheden zijn als werknemer in loondienst? We helpen u graag.

Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van uw eigen ideeën. Zo kunnen we samen met u nadenken over het sterker maken van uw bedrijf, bijvoorbeeld door te kiezen voor een nieuw businessmodel. Misschien hebt u eerst een oplossing nodig voor (financiële) problemen; ook daarbij kunnen we helpen. Of u overweegt om te zoeken naar een baan in loondienst? We denken graag mee over uw kansen.

Ondersteuning vanuit de Arbeidsmarktregio Drenthe
Bent u zelfstandige in de gemeente Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen of Midden-Drenthe en heeft u vragen of wilt u ondersteuning? Vul dan dit formulier in. Of stuur een mail naar info@wspdrenthe.nl onder vermelding van ‘heroriëntatie zelfstandigen’. Bellen met Werkgeversservicepunt Drenthe kan ook: 0800-0151. Een adviseur neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. Aan het advies en aan de ondersteuning zijn geen kosten verbonden.

 



 

Social return on investment – een mooie bijdrage aan inclusief ondernemen
Iedereen moet zoveel mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Dat betekent dat iedereen uitzicht heeft op werk en inkomen. De overheid bevordert daarom dat ondernemers bij aanbestedingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Dit heet social return on investment (SROI).
Bij opdrachtverstrekking geeft de opdrachtgever aan dat een deel van het werk, waar mogelijk, gedaan moet worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als een ondernemer de klus krijgt, hoort daar dus meteen deze opdracht bij. Een opdracht die een mooie, betekenisvolle bijdrage kan leveren aan inclusief ondernemen. 

Hulp bij het invullen van de SROI
Heeft u een opdracht met een SROI-verplichting en kunt u hierbij wel wat hulp en advies gebruiken? Neem dan contact op met het Coördinatiepunt SROI. Marja Paas en André Kolk helpen u graag. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over SROI. 

E-mail: sroi@wspdrenthe.nl
Telefoon: 0631039087 (maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur)

Monitor
Binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe werken we met de Social Return Monitor. In dit digitale systeem nemen we de Social return-verplichtingen op en vervolgens monitoren we de voortgang ervan. Zo worden de activiteiten en de voortgang transparant gemaakt, met inachtneming van de privacyregels.
Meet & Greet XXL
Op 15 april 2021 vond de Digitale Meet&Greet XXL Drenthe plaats. Hierbij kwamen werkzoekenden met een arbeidsbeperking door middel van videogesprekken in contact met werkgevers die openstaan voor het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking. De Meet&Greet XXL heeft mooie resultaten opgeleverd! Op dit moment zijn er vijf kandidaten geplaatst.
'Door de voorselectie van Meet&Greet XXL is het mogelijk om, binnen zeer beperkte tijd, gericht een vervolgafspraak in te plannen met potentiële kandidaten. Tijdbesparend voor ons, minder belastend voor de sollicitanten. Kortom, een win-win situatie.' - P&O adviseur van een winkel uit Hoogeveen

'Een netwerkgesprek via het online event Meet&Greet XXL, vervolgens een sollicitatiegesprek en jawel, een BAAN voor 2 dagdelen per week bij de Hema. Wat een prachtig nieuws had mijn klant. Bijna 6 jaar een volledige WIA een uitkering. Anderhalf jaar geleden kon ze een stap zetten in haar proces om te re-integreren. Zo zie je maar weer, aandacht en actie op het juiste moment kan tot een mooie resultaten leiden!' - Jobcoach WIA werkzoekende


 
Aankomende evenementen
 
6 juli 2021
Horeca Speeddate

3 augustus 2021
Online Banenmarkt Drenthe

7 oktober 2021
Save the Date: Werkgeversdag 2021
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2021 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp