View this email in your browser

Als ondernemer wilt u natuurlijk de best passende medewerkers. Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) kan u hierbij helpen. Zij weten als geen ander welke talenten bij u in de buurt gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan en hoe u succesvol kunt werven onder bijzondere doelgroepen. Bovendien nemen ze u veel werk uit handen, omdat zij kunnen vertellen voor welke regelingen u als werkgever bij een potentiële nieuwe medewerker in aanmerking komt. Zo vindt u snel en met minder inspanning de nieuwste aanwinst voor uw bedrijf.



Zicht op een mooie toekomst in het groen
Leerwerkbedrijf Stark en de gemeenten De Wolden en Hoogeveen zijn in juli vorig jaar gestart met een leerwerkroute ‘groen’. Deze route is bedoeld om mensen vanuit de Participatiewet te begeleiden naar een baan in het groen. Met succes, want een paar deelnemers van het eerste uur zijn al doorgestroomd naar een baan of een opleiding. 

Ab Peters is accountmanager bij WSPD en de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Hij was betrokken bij het opzetten van de nieuwe leerwerkroute. “We zijn vorig jaar juli begonnen met een klein groepje kandidaten. In het begin leren ze vooral praktische vaardigheden en zaken op het gebied van goed werknemerschap. En ze volgen ook cursussen, zoals VCA en Veilig Werken Langs de Weg. We proberen in beeld te komen bij verschillende werkgevers in de regio, bijvoorbeeld door daar een dag te gaan werken. Dat gaat goed; een paar deelnemers hebben inmiddels een vaste baan of ze volgen een BBL-opleiding”, vertelt Ab. 
Ritme en regelmaat
Yustin Abrahams is een van de deelnemers. Hij heeft een baan bij de gemeente Hoogeveen en start in september met een BBL-opleiding. Yustin: “De leerwerkroute is een mooie manier om te starten. Zo kun je wennen aan het ritme en ontdek je of de groenvoorziening iets voor je is. Ik vind het hartstikke leuk werk.”
Ook Immo Booij is blij met zijn betaalde baan bij Buurtbeheer. Hij vertelt: “Ik zat al een tijdje thuis en had veel zin om weer aan de slag te gaan. Het is fijn om nu meer regelmaat te hebben. Ik begon vorig jaar juli met twee ochtenden in de week en werk nu 32 uur. We hebben een heel leuk team. Sommige collega’s hebben psychische problemen of ADHD, maar daar leer je al snel mee omgaan. We houden er gewoon rekening mee als iemand een keer een wat mindere dag heeft.”
Goede sfeer
Voorman Jaap Jan Herrema (Stark) beaamt dat: “Soms moet je als begeleider wat meer geduld hebben en iemand even wat ruimte gunnen. Maar de sfeer in het team is heel goed en iedereen accepteert elkaar. Het zegt wel genoeg dat er nog niemand is afgehaakt! Elke vier of vijf weken plan ik voor elke deelnemer een gesprekje in met de opleidingscoördinator erbij. Dan bespreken we wat er goed gaat en waar iemand nog aan moet werken. Als deelnemer mag je ook zelf aangeven wat voor werkzaamheden je het meest aanspreken en welke cursussen je nog graag wil doen.” 
Vertrouwen
Dat is ook de ervaring van Peter Jonkman. Hij volgt op dit moment de leerwerkroute en wil graag doorstromen naar een baan bij Staatsbosbeheer. Peter vertelt: “Er wordt veel rekening gehouden met je wensen. Zo hoop ik binnenkort een cursus kettingzagen te gaan doen. Ik wil ook graag meer leren over verschillende planten, misschien kan ik daar ook een cursus over volgen. Ik hoop dat ik straks bij Staatsbosbeheer aan de slag kan. Maar als dat niet lukt, vind ik vast ergens anders een mooie baan.”
Prima voorbereiding
Voorman Jaap Jan deelt dat vertrouwen. “Overal in de groensector is een groot tekort aan mensen. Deze leerwerkroute is een prima voorbereiding op een baan of opleiding in het groenvak. Als ik zie hoe deze jongens in korte tijd al gegroeid zijn, dan kan het niet anders dan dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan.” 



Ab Peters
We maken kennis met Ab Peters, werkzaam bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen als werkgeversadviseur Sociale Zaken.

Ab over zijn werk: ‘Ik werk in het Accountteam van de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Ik bemiddel kandidaten vanuit de participatiewet naar een betaalde baan. We helpen werkgevers bij het vinden van een geschikte werknemer.
Verder adviseren we werkgevers over begeleiding van kandidaten en ook over subsidies die bij indiensttreding aan de orde kunnen zijn. Soms helpt het om het werk iets anders te organiseren om een kandidaat met een arbeidsbeperking een kans te kunnen geven. Hierin adviseren we de werkgever ook. Zo proberen we dus zij aan zij te werken met een werkgever om voor alle partijen het beste resultaat te bereiken. Mijn dag is geslaagd als we een werkgever succesvol van een kandidaat hebben voorzien en die kandidaat gelukkig is met het werk.’

Wat doe je zoal op een werkdag, Ab? ‘Mijn werkdag begint meestal met baantjeszwemmen waarna ik vervolgens fris en fruitig aan de slag ga. Daar hoort veel afstemming bij. Met collega’s bijvoorbeeld maar ook met VSO/PRO scholen. Veel van onze toekomstige kandidaten komen van deze vorm van onderwijs. Om hen goed voor te bereiden op een werkend leven en werkloosheid te voorkomen wordt deze doelgroep vroegtijdig in samenspraak met het onderwijs gesproken en gevolgd. Ik vertegenwoordig de gemeenten De Wolden en Hoogeveen in Werkgeversservicepunt Drenthe. Deze brede samenwerking is goed voor werkgevers en werknemers; we kunnen over de hele regio kansen vinden en benutten. Samen met leerwerkbedrijf Stark ben ik bezig met het opzetten en het uitvoeren van de pilot leerwerkroute groen Werkmaat. Hierbij is ook het onderwijs weer nauw betrokken. En natuurlijk is het heel belangrijk om ons netwerk met werkgevers goed te onderhouden én uit te breiden. We laten ze graag kennismaken met de mogelijkheden die er zijn en we ontzorgen ze waar mogelijk. En een ding staat altijd vast: de mens is de maat en er is geen situatie gelijk.

Ab is bereikbaar via telefoon en app: 06-10224343 en via mail: a.peters@dewoldenhoogeveen.nl



Regionaal Mobiliteitsteam Drenthe begeleidt mensen naar ander werk
In heel Nederland gaan 35 regionale mobiliteitsteams mensen helpen bij het vinden van nieuw werk. Het gaat om mensen die door de coronacrisis nu of straks geen werk hebben. Per arbeidsmarktregio is een regionaal mobiliteitsteam gevormd. Het Regionaal Mobiliteitsteam Drenthe (RMT Drenthe) gaat aan de slag in de Arbeidsmarktregio Drenthe, gevormd door de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe. Verder zijn vakbonden en het UWV onderdeel van RMT Drenthe. 
Ondersteuning van werkgevers, werknemers en zelfstandigen
Zowel werkgevers die (tijdelijk) minder werk hebben als werkgevers die vacatures hebben of de komende tijd vacatures verwachten kunnen terecht bij het RMT Drenthe. Ook zelfstandigen met te weinig opdrachten kunnen in gesprek met medewerkers van RMT Drenthe om hun mogelijkheden voor werk binnen of buiten hun huidige sector te verkennen. Voor mensen die werkloos zijn of dreigen te worden en voor zelfstandigen komt er extra praktijkgerichte (om)scholing en 
(loopbaan-)begeleiding beschikbaar. Hierdoor wordt de overstap naar een andere baan of sector makkelijker. De begeleiding en hulp voor de deelnemers is gratis. 
Projectgroep en kwartiermaker gestart
RMT Drenthe heeft een projectgroep ingesteld met vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties, vakbonden, Arbeidsmarktregio Drenthe, UWV, SBB en het Drenthe College. Marieke Berghuis is aangesteld als kwartiermaker. Het team dat wordt samengesteld, bestaat uit medewerkers die de regio goed kennen en verschillende achtergronden en expertises hebben. Daardoor kan goed aangesloten worden op de specifieke behoeften van de werkzoekenden en van de bedrijven die kansen bieden. 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Marieke Berghuis, telefoon 06-52490213, e-mail: m.berghuis@emmen.nl.





 
Online Meet & Greet Klantenservice
Zoekt u kandidaten voor Klantadviseur? Wij helpen u graag!
Op donderdag 10 juni organiseren wij een Online Meet & Greet Klantenservice. Ontmoet u hier uw toekomstige medewerker(s)? Het zou zomaar kunnen. Meld u daarom snel aan om deel te nemen aan deze Meet & Greet!
  • Wanneer: Donderdag 10 juni 2021
  • Tijdstip: Van 14:00 uur tot 16:00 uur

Interesse? Klik op de button om u aan te melden.
Aanmelden Meet & Greet Klantenservice
Harrie Helpt Training 
Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans op succesvol participeren aanzienlijk verhoogd. Om deze reden is de “Harrie Helpt Training” ontwikkeld. Vanuit het Werkgeversservicepunt Drenthe bieden we u deze training kosteloos aan.
De eerstvolgende tweedaagse Harrie Helpt Training vindt plaats op woensdag 2 juni en woensdag 23 juni 2021. De training wordt digitaal gegeven door CNV-Jongeren. Beide trainingsdagen duren van 9.30 uur tot 15.15 uur.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Wilt u uzelf, of uw medewerker(s) graag aanmelden voor de digitale Harrie Helpt Training? Doe dit door een mail te sturen naar: info@wspdrenthe.nl.
Wij laten u uiterlijk maandag 31 mei weten of er ruimte is voor u in de training. Mocht de training al vol zijn, dan plaatsen we u op de wachtlijst.
Maar liefst 70 administratief medewerkers beginnen bij GGD Drenthe
De afgelopen maand heeft GGD Drenthe in samenwerking met Werkgeversservicepunt Drenthe een grote vacature uitgezet voor hun vaccinatie locaties in Emmen, Hoogeveen en Assen. In totaal zijn er 70 werkzoekenden aangenomen, 10 kandidaten vanuit de gemeenten uit de arbeidsmarktregio Drenthe en 60 kandidaten vanuit het UWV. Een mooi voorbeeld van samenwerking binnen de arbeidsmarktregio Drenthe waarbij werkgever en werknemers elkaar gevonden hebben!


 
Aankomende evenementen
 
27 mei 2021 
Zoo Werkt 't: Virtuele Banenbeurs

1 juni 2021
Online Banenmarkt Drenthe

2 juni 2021
Harrie Helpt Training: eerste sessie

10 juni 2021 
Online Meet & Greet Klantenservice

23 juni 2021 
Harrie Helpt Training: tweede sessie

7 oktober 2021
Save the date: Werkgeversdag 2021
 
E-mail: info@wspdrenthe.nl - Telefoon: 0800-0151 - Website: www.wspdrenthe.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook
Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is een samenwerking binnen de Arbeidsmarktregio Drenthe waarin de accountmanagers van verschillende gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven samenwerken: 
Copyright © 2021 Werkgeversservicepunt Drenthe, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp