Project Bewegen Werkt!

21-11-2017 1050 keer bekeken 0 reacties

De gemeenten Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden hebben aandacht voor de relatie participatie en gezondheid in het Sociaal Domein.

Letterlijk in beweging komen om je kans op werk en participatie te vergroten, dat is het waar landelijk ruim 20.000 mensen aan meededen. In de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen deden tot nu toe ruim 250 mensen mee, met resultaat! In het programma werken mensen aan zaken als conditie, kracht, afvallen of aankomen, maar ook aan zelfvertrouwen, omgaan met stress, leefstijl en samenwerken. Door intensief werk gerelateerde vaardigheden via de beweegactiviteiten aan bod te laten komen, wordt impliciet en expliciet een verbinding richting werk of vrijwilligerswerk gelegd (mindset).

De deelnemers hebben allemaal eigen doelen, maar ze hebben ook één ding gemeen: ze willen meedoen. Soms is dat het vinden van een baan en soms begint het kleiner, bijvoorbeeld door mee te durven doen aan sociale activiteiten in de buurt.

‘Dit was een goede stap om weer normaal te mee te doen. De motivatie om te gaan werken is weer terug’, zegt een van de deelnemers.

De trainers van Ergo Control (Bewegen Werkt!), die het traject uitvoeren, helpen alle deelnemers met hun persoonlijke doelen. De lessen zijn in groepen, maar er is veel aandacht voor wat iemand zelf wil bereiken: 
‘Het blijkt erg waardevol voor deelnemers om uit hun sociale isolement te komen, fitter te worden en bovendien zelfvertrouwen te ontwikkelen. Er worden doelen gesteld waardoor de deelnemer na afloop vaak klaar is gestoomd om weer een stap verder te zetten, vaak zelfs richting de arbeidsmarkt’.

Meer weten?
https://www.ergocontrol.nl of de keuze voor https://www.bewegenwerkt.nl of neem contact op met uw contactpersoon bij het WSP.

 

0  reacties